Kuopion museo

Uudistunut Kuopion museo on uniikki yhdistelmä luontoa ja kulttuurihistoriaa. Perusnäyttelyt tarjoavat tietoa ja elämyksiä kuljettaen museovierasta läpi Pohjois-Savon historian itäisen Suomen muuttuvaan luontoon. Vaihtuvat näyttelyt herättävät keskustelua ajankohtaisilla teemoillaan, tuovat kansainvälisiä tuulia ja nostavat esiin paikallisia ilmiöitä. Opi uutta, ihmettele ja inspiroidu!

Vaihtuva näyttely
30.3.-29.9.2024

APINAT - KÄDELLISTEN TARINA

Näyttely esittelee yli 60 apinaa niiden omassa elinympäristössään. Miten eri apinat liikkuvat, mitä ne syövät ja kuinka ne kommunikoivat? Miten paljon apinaa meissä itsessämme on?

Näyttelyssä voi testata apinamaisia taitoja, kuten ruoanhankintaa ja ongelmanratkaisukykyä. Näyttely kertoo myös apinoita kohtaavista uhkista: elinympäristön tuhoutumisesta ja sukupuutosta. Miten voimme omalla toiminnallamme auttaa apinoita?

Apinat on Skotlannin kansallismuseon (National Museums Scotland) ja Nomad Exhibitionsin yhteistyössä tuottama kiertonäyttely.

Kaksi lasta katselee puunrungolla istuvaa apinaa.
© Phil Wilkinson

Kuopion museon perusnäyttelyt

Kuopion museon uudistettu perusnäyttely avautui yleisölle 13.5.2022. Se tarjoaa tietoa ja elämyksiä kuljettaen museovieraan läpi Pohjois-Savon historian itäisen Suomen muuttuvaan luontoon. Kokonaisuuteen kuuluu alla olevat kolme päänäyttelyä. Pienille museokävijöille on tarjolla uusi elämyksellinen leikkitila. Museo vaalii myös omaa historiaansa ja sitä on esitelty vanhassa museonjohtajan huoneessa Museon historiaa -näyttelyssä. 

Ihmisen aika 

Ihmisen aika – näyttely kertoo Pohjois-Savon historiasta alkaen kivikauden ihmisen saapumisesta alueelle ja päättyen lopulta kulttuurin uusimpiin virtauksiin. Näyttelyssä päästään tutustumaan Pohjois-Savon asukkaiden arkeen ja juhlaan, sekä mielenkiintoisiin esineisiin ja asioihin.  

Muuttuva luonto  

Muuttuva luonto -näyttelyssä matkustetaan itäsuomalaisen luonnon historiaan ja nykytilaan. Matka alkaa kaukaa menneisyyden mammuttiarolta, kiertelee luonnonmetsän siimeksessä ja järvien syvänteissä, ja päätyy lopulta ihmisen muokkaamaan maisemaan. Millainen mahtaa olla luontomme tulevaisuus?  

Toden ja tarun rajalla  

Näyttely punoo yhteen kulttuurihistoriaa ja luonnontieteitä vuodenkierron ja kansanperinteen myyttien ja uskomusten kautta. Koe varsinkin elämyksellinen Ajastaika! 

Avoinna
ti ja to-su klo 10-17
ke klo 10-19
ma suljettu

Pääsymaksu
Aikuiset 13 €
Alennettu hinta 7 €
Alle 18-v. maksutta

Meillä käy Museokortti

Lue lisää kirjastolta lainattavasta museokausikortista

Pääkirjasto

Maaherrankatu 12,
70100 Kuopio
kuopio.finna.fi
kirjasto@kuopio.fi

Aukioloajat:
ma–to 8–19
(8–10 itsepalveluna)
pe 8-16
(8–10 itsepalveluna)
la-su 10–16

Kuopion museo

Museokatu 1, 70100 Kuopio
kuopionmuseo.fi
kuopionmuseo@kuopio.fi

Aukioloajat:
ti ja to-su 10-17
ke 10-19
ma suljettu

Kahvila Kantti

Museokatu 1, 70100 Kuopio
kanttikuopio.fi/kahvila-kantti
kantti@ravintolamestarit.net

Aukioloajat:
ma 10-15
ti ja to-su 10-17
ke 10-19