Kuopion museo

Uudistunut Kuopion museo on uniikki yhdistelmä luontoa ja kulttuurihistoriaa. Perusnäyttelyt tarjoavat tietoa ja elämyksiä kuljettaen museovierasta läpi Pohjois-Savon historian itäisen Suomen muuttuvaan luontoon. Vaihtuvat näyttelyt herättävät keskustelua ajankohtaisilla teemoillaan, tuovat kansainvälisiä tuulia ja nostavat esiin paikallisia ilmiöitä. Opi uutta, ihmettele ja inspiroidu!

Kuopion museo muodostaa yhdessä pääkirjaston kanssa Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin. Tapahtumat ja palvelut yhdistävät luontoa, kulttuurihistoriaa ja kirjaston sisältöjä.

Kuopion museon uudistettu perusnäyttely avautui yleisölle 13.5.2022. Se tarjoaa tietoa ja elämyksiä kuljettaen museovieraan läpi Pohjois-Savon historian itäisen Suomen muuttuvaan luontoon. Kokonaisuuteen kuuluu alla olevat kolme päänäyttelyä. Pienille museokävijöille on tarjolla uusi elämyksellinen leikkitila. Museo vaalii myös omaa historiaansa ja sitä on esitelty vanhassa museonjohtajan huoneessa Museon historiaa -näyttelyssä. 

Ihmisen aika 

Ihmisen aika – näyttely kertoo Pohjois-Savon historiasta alkaen kivikauden ihmisen saapumisesta alueelle ja päättyen lopulta kulttuurin uusimpiin virtauksiin. Näyttelyssä päästään tutustumaan Pohjois-Savon asukkaiden arkeen ja juhlaan, sekä mielenkiintoisiin esineisiin ja asioihin.  

Muuttuva luonto  

Muuttuva luonto -näyttelyssä matkustetaan itäsuomalaisen luonnon historiaan ja nykytilaan. Matka alkaa kaukaa menneisyyden mammuttiarolta, kiertelee luonnonmetsän siimeksessä ja järvien syvänteissä, ja päätyy lopulta ihmisen muokkaamaan maisemaan. Millainen mahtaa olla luontomme tulevaisuus?  

Toden ja tarun rajalla  

Näyttely punoo yhteen kulttuurihistoriaa ja luonnontieteitä vuodenkierron ja kansanperinteen myyttien ja uskomusten kautta. Koe varsinkin elämyksellinen Ajastaika! 

Avoinna
ti ja to-su klo 10-17
ke klo 10-19
ma suljettu

Pääsymaksu
Aikuiset 13 €
Alennettu hinta 7 €
Alle 18-v. maksutta

Pääkirjasto

Maaherrankatu 12,
70100 Kuopio
kuopio.finna.fi
kirjasto@kuopio.fi

Aukioloajat:
ma–to 8–19
(8–10 itsepalveluna)
pe 8-16
(8–10 itsepalveluna)
la-su 10–16

Kuopion museo

Museokatu 1, 70100 Kuopio
kuopionmuseo.fi
kuopionmuseo@kuopio.fi

Aukioloajat:
ti ja to-su 10-17
ke 10-19
ma suljettu

Kahvila Kantti

Museokatu 1, 70100 Kuopio
kanttikuopio.fi/kahvila-kantti
kantti@ravintolamestarit.net

Aukioloajat:
ma 10-15
ti ja to-su 10-17
ke 10-19