Ihmettele enemmän

Kesäkuussa 2021 avautuva Kantti on Kuopion sydämessä sykkivä tiedon, tarinoiden ja ihmisten avoin kohtaamispaikka.

Pääkirjaston ja Kuopion museon yhdistävä Kantti on ovi löytämisen riemuun, uuden oppimiseen, ihmettelyyn ja ideoihin. Kantissa voit haastaa maailmasi rajat.

Uudistettu Kuopion museo yhdistyy uudisrakennuksella Kuopion pääkirjastoon, ja yhdessä ne muodostavat kesäkuussa 2021 avautuvan Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin. Luonnontiedettä, kulttuurihistoriaa ja kirjaston sisältöjä yhdistävä Kantti on ovi oppimisen, ihmettelyn ja ideoiden maailmaan. 

Kuopion museo avautuu kahdessa vaiheessa: kesällä 2021 avautuvat uusi vaihtuvien näyttelyiden tila, museokauppa, työpajatilat sekä kahvila. Museon vanha puoli ja kulttuurihistorialliset sekä luonnontieteelliset näyttelyt avataan vuodenvaihteessa 2021–2022.

Kantin ovien takaa avautuu maailma monenlaisiin oppimiskokemuksiin. Monikäyttöisten sisältöjen ohella kirjasto ja museo tarjoavat myös erityisesti opettajien käyttöön päiväkoti-, koululais- ja opintoryhmien tarpeisiin suunniteltuja palveluita.

ilmakuva_kantti_kuopio

Vuokrattavat tilat

Näe maailma uudelta Kantilta!

Kuopion museon kokoustilaa voi vuokrata sekä museon aukioloaikana että aukioloaikojen ulkopuolella. Pieneen kokoustilaan mahtuu enintään 40 henkilöä. Käytettävissä on moderni kokoustekniikka videotykkeineen sekä kahvinkeitin ja astiasto. Lisätietoa ja vuokrahinnat huhtikuussa 2021.

Pääkirjastolla on mahdollisuus varata kokoussali (118 henkilölle), näyttelytila sekä pieni kokoushuone (10 henkilölle). 

Pääkirjasto

Maaherrankatu 12, 70100 Kuopio
kuopio.finna.fi
kirjasto@kuopio.fi

Aukioloajat:
ma–pe 8–19 (8–10 itsepalvelutunti)
la 10–17 (10–11 itsepalvelutunti)
su suljettu

Kuopion museo

Museokatu 1, 70100 Kuopio
kuopionmuseo.fi
kuopionmuseo@kuopio.fi

Aukioloajat:
ti-su 10-17
ke 10-19
ma suljettu